GİRİŞ YAP

MENÜ

0
CCTV Nedir?
CCTV Nedir?
14 Ocak 2019

Fotech, ana çözüm gruplarından biri olan Zayıf Akım Sistemleri çözümleri altında CCTV Güvenlik, Kontrol Odaları ve Video Wall çözümleriyle de hizmet vermektedir.

CCTV, görüntü sinyallerinin herkese açık bir şekilde değil, ilgili kişilere iletildiği, özellikle gözetim (surveillance) ve güvenlik için kullanılan TV sistemidir. CCTV sistemi, kameraların stratejik olarak yerleştirilmesi ve kamera içeriğinin monitörlerden kişiye özel olarak gözlemlenmesi prensibine dayanır. Kameralar ve bunlara bağlı kayıt kontrol ve içerik analiz donanımları, çeşitli maksatlarla güvenlik altına alınmak istenen kritik mahallerde kullanılmaktadır. Kapalı video sistemlerinin amacı, gelişen olayların izlenmesiyle veya sistem tarafından otomatik olarak tespit edilmesiyle istenmeyen durumları anında tespit etmek ve bunlara müdahale etmektir. Olay sonrasında da, yapılan kayıtları izleyerek daha sonradan olaylardan haberdar olmak ve delil elde etmek için kullanılır.

CCTV alanında birçok büyük proje ile önemli referanslara sahip olan Fotech, bu alanda özellikle yurt dışında kamu sektöründe, yurt içinde ise özellikle otel ve havaalanlarında önemli referanslara sahiptir. Yurt dışı referanslarımızda CCTV kapsamındaki çözümlerimizde proje başına yaklaşık 1000+ kullanıcının eş zamanlı veri ve video ihtiyacını karşılayacak kapsamda IP iletişim altyapısı (LAN, Data, Wireless, PABX, IP CCTV, IP TV, IP Telephony) kurulmuştur. Bazı havaalanı projelerinde Fotech SCADA, BMS, PAS, GOS, FAS, CCTV, ACS sistemlerinin fiber optik altyapısını kurmuştur.

Fotech anahtar teslim network altyapısı kurma işlerinde CCTV’yi de sağlayarak projedeki güvenlik ihtiyacını karşılayacak şekilde uçtan uca çözümler sunmaktadır.

 

Ayrıca anahtar teslim veri merkezi projeleri kapsamında, Fotech CCTV güvenlik çözümlerini yine uygulamaktadır. Veri merkezlerinde fiziksel güvenlik için son zamanlarda başvurulan çözümlerden biri kafes sistemidir; her kabinin önlü arkalı her kapısında şifre veya parmak okuyuculu güvenlik mekanizması bulunması, güvenliği arttırıcı önlemlerden biridir. Bu güvenlik mekanizmaları kabin başına olabildiği gibi daha düşük seviyeli olarak sadece oda başına da kurulabilmektedir. Daha sıkı güvenlik gereken durumlarda çok katmanlı fiziksel güvenlik sistemleri kurulabilir: güvenli perimetre, biometrik/kartlı geçişler ve video izleme sistemleri bunlardan bazılarıdır. Hem veri merkezine girişte hem veri merkezi içindeyken ziyaretçi erişimi görüntülenebilir ve kontrol edilebilir. Kapsamlı CCTV video kamera izleme sistemlerinin yanısıra güvenlik ihlali alarmları ve fiziksel bariyerler, yüksek güvenlik gerektiren veri merkezlerinde uygulanabilmektedir.

Zayıf Akım Sistemleri çözümlerimizde yer alan Geçiş Kontrol Sistemleri de, bütünleşik elektronik güvenlik sistemlerinin önemli bir parçasıdır. Birçok sektörde, bir çok kurumun ihtiyaç duyduğu bu sistem, elektronik ortamda yüksek güvenlik sağlanmasını ve geçişlerin raporlanmasını mümkün kılar. Günümüzün modern bina ve tesislerinde, giriş ve çıkışları denetim altına almak, izlemek ve bunların kayıt altına alınmasını sağlamak, hatta puantajlama yapmak için kullanılır. İnsan ve değerli eşya güvenliğini sağlarken, anahtar taşımak yerine, çok daha güvenli olan kart, şifre, biyometrik unsurları kullanarak üst düzey güvenlik temin eder. Modern binalardaki CCTV gibi diğer sistemler ile entegre edilerek, çok daha gelişmiş ve bütünleşik faydalar, güvenilirlik ve verim elde edilebilmektedir.

Tüm bu örneklerden anlaşılabileceği gibi, Fotech bina güvenliğinin öneminin farkında ve uçtan uca sistem entegratörlüğü çözümlerinin bir parçası olarak güvenliğe dair CCTV dahil birçok farklı hizmet sunmaktadır. Kartlı/Biyometrik Geçiş Sistemleri ve Yönetim, Kontrol, Raporlama ve Kayıt Sistemleri Yazılımlarının CCTV ile entegrasyonu da bu önemli hizmetlerden biridir.

Günümüzde CCTV kayıtları en çok başvurulan adli kanıt olurken, CCTV kamera yerleşimi ve ortama uygun kamera seçimi, alınan kayıtların kullanılabilir olması ve kanıt niteliği taşıması için önemlidir.

CCTV sistemi kayıt alma fonksiyonunun dışında, günümüzün teknolojileri ile entegre edilerek akılllı sistemlere dönüşebilmektedir. Akıllı bir CCTV çözümü, kurumların güvenlik sistemlerine insanları ve objeleri algılama, takip etme ve hareketi analiz etme özellikleri gibi birçok özellik kazandırabilir. Fotech danışmanlığı ve tecrübesi ile bu tip özelliklerin verimli olarak bir araya getirilmesi sayesinde, çok komplike analizleri yapabilen, operatörlerin fark edemeyecekleri, tespiti insan kabiliyetinin ötesindeki  hadiseler ve güvenliği ciddi şekilde arttıracak sistemler hayata geçirilebilir.

Yangın veya duman algılama sistemleri, tünel analiz sistemleri, plaka tanıma sistemleri, hız ihlal ve kırmızı ışık ihlal sistemleri, sanal çit ve çevre koruma sistemleri vb. gibi sistemler bu analizlerin kullanıldığı başlıca sistemlerdir.

Ayrıca CCTV sisteminin sağladığı canlı görüntüleri, anlık olarak izlemek, kriz/event yönetimi sağlamak, ve görüntüleri en efektif şekilde izlemek için gerekecek her türlü video wall çözümü, izleme odası tasarımı, Fotech tarafından tasarlanıp hayata geçirilebilmektedir.

 

Tüm CCTV cihazları üzerinde yazılım ve donanım kontrolü bulunan ve her uygulamanıza yönelik teknik destek alabileceğiniz firmaları tercih ediniz.


CCTV hakkında daha fazla bilgi için FOTECH’in CCTV, Ağ, Endüstriyel Test Cihazı kategorisine bakabilirsiniz. 

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!