GİRİŞ YAP

MENÜ

0

Fiber Optik Kablo Eki / Sonlandırma Nasıl Yapılır?

Fiber Optik Kablo Eki / Sonlandırma Nasıl Yapılır?
Fiber Optik Kablo Eki / Sonlandırma Nasıl Yapılır?
28 Mart 2022

Fiber Optik Kablo Eki / Sonlandırma Nasıl Yapılır?

Fiber optik kablolar ile kurulan ağ altyapısı, günümüzde yüksek hızda veri transferi sağlaması nedeniyle bakırın yerini almaktadır. Fiber, daha yüksek maliyetli ekipman ve eğitim gerektirse de beraberinde getirdiği hız ve verimlilik avantajları bu maliyeti karşılamaktadır. Fiber ağ inşa etmek, daha çok veriyi yüksek kalitede ve daha uzun mesafelere iletmekle birlikte, sistem güvenliği ve elektriksel müdahalelere karşı da dirençlidir.

Veri iletişiminin kesintisiz olarak sağlanması için de fiziksel fiber optik kablo altyapısında; ekleme ve sonlandırma işlemlerinin kayıp değerleri düşük, nitelikli fiber ek cihazları ile yapılması gerekmektedir.

Fiber Ek Cihazları, fiber ek işlemlerinde kullanılmaktadır. Fiber ek işlemi, iki optik fiberin kaynak yapılarak uç uca bağlanması işlemidir. Bu işlem sırasında önemli olan, iki fiberin son derece düzgün şekilde bağlanması ile fiberlerden geçen ışığın saçılmasının veya geri yansımasının minimize edilmesidir. Amaç mümkün olduğunca fiber ek ve çevresindeki alanların orjinal fiber kadar güçlü olmasını sağlamaktır.

SUMITOMO Fiber Ek Cihazları; SMF(G.652), MMF(G.651), DSF(G.653), NZDSF(G.655) ve BIF (G.657) bilinen tüm kablo tiplerini minimum kayıp ile hatasız eklemektedir.

 

Fiber Optik Kablo Eki / Sonlandırma İşlemleri

 

1. İşlem: Fiber Lifi Sıyırma ve Temizleme

JR-M03, 250um & 900um fiber ceketlerini ve 3mm'ye kadar fiber kaplama yalıtımını sıyırmak için tasarlanmıştır.
 



2. İşlem: Fiberi Kesme

Sumitomo FC-8R-F piyasaya sürülmesiyle artık tek bir ve seri / çoklu fiber kesme işlemleriniz için otomatik dönerli veya sabitlenebilen bıçakla en üst hassasiyette tek bıçakla en az 60.000 fiber kesim yapabilirsiniz.     
 


                                                                               

 3. İşlem: Fiberleri Yerleştirme-Ekleme ve Fırınlama                                                                                                                  TYPE-72C+ modeli, 5 saniye birleştirme - 8 saniye fırınlama süresi, sağlamlaştırılmış gövde, sert taşıma çantası, kablosuz bağlantı özelliği sayesinde akıllı telefonlardan erişim ile farklı sektörlerde bilinen tüm fiber optik kablo tiplerinde core to core hizalama ile kaliteli ve güvenilir ekler yapmaktadır.     

 



SUMITOMO tarafından Dünya'nın ilk yapay zeka programlı fiber ek cihazı T72C Plus Fiber Ek Cihazı resmi olarak duyuruldu. Dünyanın ilk tescilli Yapay Zeka teknolojisi olan NanoTune™, nanometre mertebesinde, daha hassas ekleme yapar. Ekleme işlemi için kullanıcı tecrübesi gerekli değildir.

Özellikle operatör veya kesim aparatı kaynaklı yapılan kötü kesim fiberleri NanoTune™ teknolojisi sayesinde tekrar kesim işlemi gerektirmeden kayıpsız olarak ekler.


Nanotune™ teknolojisi:

Ayrıca bir IoT teknolojisi olan SumiCloud™, önleyici bakım işlevi sunar. Sarf malzemelerinin değişim süresi ve periyodik muayene zamanını bildirir.Fiber Optik Kabloları birleştirmek için gereken 8 saniye ısıtma süresi ile dünyanın en hızlısıdır. Tam şarjla 320 ek yapması ile de yine dünyanın en güçlü piline sahiptir.


SUMITOMO T72C Plus Eğitim Videomuzu İzlemek için Tıklayın


SUMITOMO Fiber Ek Cihazları ve Aksesuarları için FOTECH’in Fiber Ek Cihazları ve Aksesuarları - Fotech kategorisine bakabilirsiniz.



SUMITOMO Satış ve Satış Sonrası Servis ve Yedek Parça hizmetleri için bizimle irtibata geçebilirsiniz: İletişim - Fotech

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!