GİRİŞ YAP

MENÜ

0

Sunucu Taşıma Ekipmanı Kullanılmasının Önemi

Sunucu Taşıma Ekipmanı Kullanılmasının Önemi
Sunucu Taşıma Ekipmanı Kullanılmasının Önemi
19 Haziran 2023

Günümüz iş dünyasında bilgi, işletmelerin en değerli varlıkları haline gelmiştir. Teknolojinin geldiği nokta, en doğru ve yararlı bilginin üretimi için çok fazla miktarda verinin toplanmasını ve saklanmasını mümkün kılmaktadır. Bu bağlamda verinin güvenliği ve erişilebilirliği işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için kritik önem taşımaktadır. Özellikle bulut hizmeti sağlayan veri merkezleri boyutlarına bağlı olarak binlerce sunucuya ev sahipliği yapmaktadır.  Bu veri merkezleri kritik öneme sahip verinin saklanması, işlenmesi ve erişimi hizmetleri sunmakta %99,99 (Tier4) kesintisiz erişim hizmet garantisi vermektedir. Kritik öneme sahip verinin saklandığı ve işlendiği sunucuların taşınması sırasında profesyonel sunucu taşıma ekipmanı kullanılması birçok yönden büyük önem arz etmektedir. Aynı zamanda operasyonel sürdürülebilirlik açısından personelin sağlığı ve güvenliği boyutu da düşünüldüğünde sunucu taşıma ekipmanı kullanılması önemli bir yatırım aracı olarak düşünülmesi gerekmektedir.

                  

Bu yazımızda Veri Merkezlerinde sunucu taşıma ekipmanı kullanılmasının sağladığı avantajlardan bahsedeceğiz.

 

1.Güvenli Taşıma

 

 

Sunucular, hassas ve değerli verileri barındıran donanımlardır. Bu nedenle, sunucuların taşınması sırasında güvende olmaları sağlanmalıdır. Ekipmanların ağır ve hacimli olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu ekipmanın elle taşınması birçok riski beraberinde getirmektedir. Profesyonel sunucu taşıma ekipmanı, sunucuların düşmelere, titreşimlere ve diğer zararlı etkilere karşı korunmasını sağlar. Lokasyonlar arası uzun mesafeli taşınma sırasında özel sunucu taşıma kasaları darbeleri emer ve sunucuların fiziksel hasar görmesini önler. Veri merkezi içerisinde ise dar koridorlardan kolay bir şekilde geçebilecek, sunucu istenilen yükseklikteki raftan alıp bir başka konumda ve yükseklikteki rafa rahatça yerleştirebilecek ergonomik kullanımlı bir taşıyıcı ekipman yeterli olur. Bu şekilde, sunucuların güvenli bir şekilde taşınması sağlanır ve veri kaybı riski en aza indirilir.

                                                      

Sunucuların taşınması sırasında, veri bütünlüğü büyük bir önem taşır. Sunucuların titreşimler veya darbeler sonucunda veri kaybetmesi veya zarar görmesi mümkündür. Profesyonel sunucu taşıma ekipmanı, sunucuların sabitlenmesi ve stabilize edilmesi için özel tasarlanmış donanımlar içerir. Bu donanımlar, sunucuların sabit bir konumda kalmasını ve veri bütünlüğünün korunmasını sağlar.

2.Zaman ve Kaynak Tasarrufu

Sunucuların taşınması süreci karmaşık ve zaman alıcı olabilir. Ancak, uygun sunucu taşıma ekipmanı kullanmak, bu süreci daha hızlı ve verimli hale getirir. Özel taşıma kasaları ve ekipmanları, sunucuların hızlı bir şekilde yerinden çıkarılmasını, taşınmasını ve yeniden yerleştirilmesini sağlar. Bu da zaman tasarrufu sağlar ve iş sürekliliğini en üst düzeyde tutar.

                                                                                 

RSI, genellikle tekrarlayan hareketlerin veya kötü çalışma koşullarının yol açtığı kas, sinir ve tendonların aşırı kullanılması sonucunda ortaya çıkar. Bu durum zamanla ağrıya, inflamasyona ve işlev kaybına yol açabilir. RSI riskinin önlenmesi için ergonomik çalışma ortamları oluşturulmalıdır.

3.Sürdürülebilir Süreçler

Sunucuların taşınması ve yerleştirilmesi çok karmaşık bir işlem değildir ama uzmanlık gerektirir. Özellikle ağır ve hacimli olan bu ekipmanlar, maliyetli de olması sebebi ile hassasiyet ile taşınması gerekmektedir. Özel ekipman ile taşınmaması durumunda zarar görmesi riski aynı zamanda iş akışında da yaşanacak gecikmeler ile daha büyük riskler ve maliyetler doğurmaktadır. Özel ekipman ile taşınması ve yerleştirilmesi sunucuların zarar görme riskini en aza indirmesi ile sürdürülebilir operasyon imkânı sağlamaktadır.

                                                

 

Sunucu taşıma ekipmanının kullanılması, sunucuların güvenli ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlar. Güvenli taşıma, veri bütünlüğü, zaman ve kaynak tasarrufu ile uzmanlık ve deneyim gibi avantajları vardır. İşletmelerin sunucularını taşırken profesyonel sunucu taşıma ekipmanı kullanmaları cihaz ve personel güvenliği ve iş sürekliliği açısından büyük önem taşır.

Fotech, Pronomic Lift&Drive ile ihtiyaca uygun alternatif modeller sunmaktadır.

Ürünler için tıklayınız.

PRONOMIC Satış ve Satış Sonrası Servis ve Yedek Parça hizmetleri için bizimle irtibata geçebilirsiniz: İletişim - Fotech

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!