GİRİŞ YAP

MENÜ

0

Veri Merkezi: Taşıyıcı Ekipman Seçimi

Veri Merkezi: Taşıyıcı Ekipman Seçimi
03 Ekim 2023

Okuyacağınız makale Christine Adland Holmstrom tarafından kaleme alınan “Data Center: Choosing the optimal lifting trolley” adlı yazısından Türkçeye çevrilmiştir. Veri Merkezi içerisinde taşıyıcı ekipman kullanımının önemine ilişkin yazımıza erişim linkini makale sonunda bulabilirsiniz. Bu makalede “Neden Pronomic Lift&Drive yatırımı yapmalıyım?” sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

Veri merkezlerinde sunucu ve bataryaların elle kaldırılıp taşınması ciddi riskler oluşturur. Bu cihazlar genellikle ağırdır ve raf yerleştirmesi sırasında iki veya daha fazla çalışanın yardımını gerektirir. Bu cihazlar düşürüldüklerinde kolayca zarar görebilirler ve pahalıya mal olabilirler. Bununla birlikte elle sunucu taşıma işlemi yaygın bir uygulama olmasına rağmen sık sık yaralanmalara, işlerin durmasına ve beklenmeyen maliyetlere yol açar. Ayrıca tekrarlayan kaldırma işlemlerinden kaynaklanan kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları, devamsızlık, memnuniyetsizlik ve sonuç olarak değerli yetenek kaybına neden olur.

Sunucu Taşınmasında Ergonomik Çözüm

Veri merkezinde hassas ve ağır ekipmanların taşınması Lift&Drive ile güvenli, verimli ve ergonomik tek kişilik bir iş haline gelmektedir. Lift&Drive hafif tasarımı, kompakt yapısı ve dar manevra açısı sayesinde dar koridorlarda kolay manevra imkânı sağlar. Hassas aşamalı kontrol ve eşsiz yükseklik aralığı ile özel olarak tasarlanmış kaldırma platformu, en alt raf birimlerinden en üst konumlara kadar ulaşabilir. Böylelikle her raf pozisyonunda mükemmel hizalanma ile bir sunucu veya batarya ünitesini taşımayı, en üst ve en alt raflara dahi yerleştirmeyi kolay ve sorunsuz hale getirir.

Veri Merkezi için adapte edilen çözümün yarattığı avantaj

Tesisinize özel optimize edilmiş Lift&Drive modeli ile çalışanların sağlıklı ve güvende kalmasının kolay bir yoludur. Bu durum aynı zamanda HSE standartlarına uygun olarak, makine destekli malzeme taşıma aracılığıyla çalışanların sağlığını ve güvenliğini sağlar. Çalışma arkadaşlarınızı müşterilere daha iyi ve daha verimli hizmet sunmaya teşvik ederken, maliyetli ekipmanın hasar görmesi ve plansız kesinti riskini en aza indirir.

 

Lift&Drive ekipmanlarına olan ihtiyaç, geleneksel olarak ağır kaldırma ile ilişkilendirilen fabrikalar, depolar ve atölyelerle sınırlı kalmaz. Bir kişinin kolay taşınabilirlik için tasarlanmamış bir eşya ile eğilme, kaldırma, dönme ve hareket etmesi durumunda, zamanla birleşen risk faktörleri tekrarlayan zorlanma yaralanmalarına (RSI) neden olur. Bu durum restoran ve mutfaklarda, perakende işletmelerinde olduğu gibi veri merkezlerinde de görülmektedir.

 

Mesele Sadece Ağırlık değil

En temel risk faktörü, taşınabilir ağırlıklarla bile bir yükü manuel olarak kaldırmaktır. Özellikle eğilme ve dönme gerektiren kaldırmalarda bu durum daha da geçerlidir. Bir öğe büyük, hacimli ve/veya kavraması zor ise ergonomi korunarak elle taşıma genellikle imkansızdır. Tekrarlayan veya güçlü hareketler içeren herhangi bir görev, tekrarlayan hareket yaralanması (RSI) riskini uzun vadede taşır. Aynı şekilde zor veya sabit bir duruşta çalışma da RSI riskini artırır.

Erkekler ve Kadınlar için kaldırma seviyelerine göre ağırlık limitleri

Kaldırma ve taşıma konusundaki uzmanlık, tedarikçi seçiminde önemli bir kriter

İş güvenliğinin öncüsü olan Pronomic, akıllı ve sorunsuz malzeme taşıma sistemleri sunarak sürdürülebilir bir çalışma ortamında güvenliği sağlamaktadır. 1989 yılından beri Pronomic, işletmelere üretkenliği artırarak çalışanların refahını destekleyen, çalışmalarını daha güvenli ve verimli hale getiren, premium kalitede kaldırma çözümleri geliştirmiştir.

 

Yıllar boyunca Pronomic, girişimcilik ruhunu korumuş, İsveç mühendislik uzmanlığını sürekli keşifle birleştirmeyi misyon belirlemiştir. Ağır ve zorlu çalışmaları gerçekleştirmek için her zaman daha iyi ve daha güvenli yollar aramaktadır. Uzmanlık, her zorluğa merak ve sorgulama ile yaklaşmayı ve her detaya dikkat etmeyi ifade eder.

Bugün Pronomic, mobil ve sabit çözümler sunarak kaldırma, taşıma, yükleme, kurulum, istifleme, montaj ve çok daha fazlası için özel çözümler sunmaktadır. Müşterilerimizin karşılaştığı her türlü kaldırma zorluğunu çözebilir ve işinizi daha güvenli ve daha sorunsuz hale getirebilmektedir. Stockholm dışında bulunan grup şirketleri ve ortaklar ile küresel olarak hizmet vermek ve müşterilerimize yardımcı olmak için çalışmaktadır.

Pronomic Türkiye Distribütörü olarak aynı amaca hizmet etmek doğrultusu ile yol almaktayız. Müşterilerimize Veri Merkezi içerisinde kullanılması önem arz eden ürünler ile destek olmak için ürün portföyümüze yeni ürünler eklemekte, her zaman aradığınız çözüm için doğru adres olmak için çalışmaktayız.

Lift&Drive modelleri için tıklayınız.

Fotech Veri Merkezi ürün portföyü için tıklayınız.

Demo ürün ziyareti için uygun tarih veya ürünler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Orijinal makale linki: https://www.pronomic.com/knowledge/2023/data-centre-choose-the-right-lifting-solution
Sunucu Taşıma Ekipmanı Kullanılmasının Önemi

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!