GİRİŞ YAP

MENÜ

0

IT Maliyetinden Tasarruf

IT Maliyetinden Tasarruf
IT Maliyetinden Tasarruf
14 Şubat 2019

Hem IT maliyetinizden hem de alandan tasarruf etmek ister misiniz?

Nasıl mı? Birden fazla sistemi KVM teknolojisi sayesinde tek klavye, monitör ve mouse ile yöneterek.

"Hangi klavye/mouse, hangi server’a bağlı?" karışıklığından kurtulun!

Enerji kullanımı ve klima maliyetlerinizden büyük ölçüde tasarruf edin!

Daha ferah bir çalışma ortamı yaratın!

Verimliliğinizi arttırın!

Daha hızlı çalışarak zamandan kazanın!

Özellikle büyük kontrol odalarında yaşanan karışıklığı çözen bu akıllı çözüme Black Box ve Fotech ortaklığı ile sahip olabilirsiniz!

KVM teknolojisinin faydasını anlatan bir başarı öyküsü:

Proje: Norveç’te yeni bir polis merkezi için kumanda ve kontrol odası

Görev: Eski IT ekipmanlarını, DVI ve USB arayüzlerine sahip bilgisayarlar içeren yeni bir dijital platformla değiştirmek

Ürün: Black Box DKM FX Switching and Extension System

Sorun

Yeni bir binaya geçiş yapan Norveç Ostfold Emniyet Müdürlüğü, bu sırada teknoloji altyapılarını da tamamen yenilemek istedi. Eski kumanda ve kontrol odalarında eski analog teknolojisi kullanılıyordu, sistem cihazları büyüktü ve modern teknoloji gereksinimlerini karşılayamıyordu. KVM yapısı, VGA/PS2 ve VGA/USB point-to-point extension ile kullanıcı başına sadece bir veya iki uzaktan kontrol sağlayan küçük masaüstü KVM switch’lerinden oluşuyordu.

Çözüm

Emniyet müdürlüğü, eski IT ekipmanlarını, DVI ve USB arayüzlerine sahip bilgisayarlar içeren yeni bir dijital platform ile değiştirmek istiyordu. Kumanda ve kontrol odalarında aynı zamanda yüksek çözünürlüklü video’lar için çok hızlı video switching yapacak bir sisteme,video-wall ve dokunmatik ekranlara ihtiyaçları vardı. Son olarak, basit point-to-point extension’dan uzaklaşmaları gerekiyordu. Birden fazla kullanıcılı, daha modern bir çözüme ihtiyaçları vardı.

Black Box mühendisleri ve satış teknisyenleri müdürlüğü ziyaret etti, IT ekibi ve sistem kullanıcılarıyla konuşarak yeni sistemle ilgili ihtiyaçlarını belirledi. Müşteri ihtiyaçları; hızlı switching, yedeklilik ve acil durumlarda/felaketlerde çalışmama süresini (downtime) engelleyecek “hot swappability” (çalışırken değiştirilebilirlik) özelliklerini işaret ediyordu. Çözüm olarak, DKM FX matrix switching sistemi uygulandı.

DKM FX sisteminin avantajlarından biri ölçeklenebilir ve esnek olması. Video ve KVM switching ve extension için birçok farklı şekilde konfigüre edilebilir. Birden çok kullanıcı için aynı anda erişim ve yapısal kablolama (bakır ve fiber), DKM FX switch’leri mükemmel bir kontrol odası çözümü.

Polis merkezi için DKM FX çözümü konfigürasyonu şu şekilde uygulandı: 5 masa ve 7/24 vardiyalı çoklu kullanıcıya sahip bir odada Medya Kontrol Sistemi ile 2 video-wall (biri 4×2 diğeri 1 2×2). Daha büyük olan video wall’da bölümlendirme özelliği kullanılarak tek bir görüntü 2×2’lik alana yansıtıldı. Medya Kontrol Sistemi ise kullanıcılara kaynaklar arasında geçiş yapma ve video wall’u uzağa konmuş bir dokunmatik ekrandan kontrol etme özelliği sağladı. Farklı operatörlerin masalarında farklı sistemler bulunmakta. Bazı extension sistemleri video-wall’lara aktarım için entegre edildi, ancak hepsinin ekranlara bağlı olması gerekmediği için bazıları sadece uzak CPU’lara veya sunuculara bağlandı.

Sonuç

Müşteri, hızlı switching ve kontrol odası yapısının pratik fonksiyonelliğinden çok memnun kaldı. DKM FX çözümü ve video wall’lar müşteri sahasına kargolanmadan önce konfigüre edildi ve kullanıcılar sahada kurulumunu yaptılar, sistemi yapım aşamasından itibaren öğrendiler. Tamamen geliştirilmiş olanaklar, ekipmanlar ve kontrol odası, Ostfold emniyet müdürlüğünün halka çok daha iyi hizmet etmesini sağladı.

Tüm IT cihazları üzerinde yazılım ve donanım kontrolü bulunan ve her uygulamanıza yönelik teknik destek alabileceğiniz firmaları tercih ediniz.

IT Maliyetlerinden Tasarruf sağlamak için FOTECH'in Kontrol Odası Çözümleri kategorisine bakabilirsiniz. 

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!