GİRİŞ YAP

MENÜ

0

Kusursuz çalışan bir Wi-Fi için gereksinimler nedir?

Kusursuz çalışan bir Wi-Fi için gereksinimler nedir?
Kusursuz çalışan bir Wi-Fi için gereksinimler nedir?
30 Eylül 2022

Kusursuz çalışan bir Wi-Fi için gereksinimler nedir?

Ekahau, sorunsuz çalışan kablosuz bağlantılar için sistemlerin nereye kurulacağı, nasıl yapılandırılacağı ve ihtiyacınız olan doğru kapasite tespiti ile sistemlerinizin mükemmel şekilde optimize edilmiş bir Wi-Fi tasarımına dönüştürmenizi sağlar.

 

Gereksinim 1: Kapsam

Wi-Fi kapsamı, kablosuz bağlantıya ihtiyaç duyduğunuz tüm alanları ayrıntılandıran bir kablosuz ağ tasarımı gereksinimidir. Wi-Fi kapsamı; Wi-Fi özellikli cihazların düzgün çalışması için yeterli sinyal gücü olduğundan emin olmak adına kablosuz erişim noktalarının (AP) etrafındaki mesafeyi optimize etmekle ilgilidir.

Wi-Fi kapsamını bir odayı boyamak gibi düşünün. Duvarlarınızın kaplanmasını sağlayacak kadar boya alır; pencere, kapı gibi özel alanları kapsama alanınızdan çıkarırsınız. Böylece ihtiyacınız kadar boya alıp gereksiz harcama yapmamış olursunuz. İhtiyacınız olandan az miktarda boya alırsanız bu durum lekeli bir kaplamaya ve sonrasında çok daha fazla boya almanıza yol açar. Fazla alınan boya ise kutuda kalan, boşa harcanmış boyaya sebep olur ya da duvarda damla izleri bırakarak kötü sonuçlar elde etmenize yol açar.


 

 

 

 

Gereksinim 2: Kapasite

Kablosuz ağ kapasitesi veya kapasite kullanımı; kullanılan uygulamalara, tüketilen bant genişliğine ve mevcut Wi-Fi istasyonlarının sayısına bağlı olarak bir kablosuz ağda aynı anda desteklenebilen cihazların sayısını ayrıntılandıran bir Wi-Fi gereksinimidir.


Düşünün ki işletmenizde (Wi-Fi özellikli cihazlar) müşterileriniz siparişlerini veriyor ve kasada (erişim noktası) ödeme yapmaya çalışıyor. Erken saatlerde yoğunluk az olduğu için kasaya gitmek, sipariş vermek ve ödeme yapmak kolaydır. Ancak gece ilerledikçe sipariş vermek için daha fazla müşteri rekabet ederken yetersiz donanıma sahip personel işlenmesi gereken tüm siparişleri takip etmekte zorlanır ve bu da herkesin şikayet edeceği bekleme sürelerine yol açar.


 

 

 

Gereksinim 3: Kanal Planlama

Kablosuz ağ tasarımı geliştirirken en önemli görevlerden biri de kanal planı oluşturmaktır. İyi geliştirirmiş bir kanal planı yüksek performanslı Wi-Fi ağlarının temellerinden biri olan yayın kalitesini en üst düzeye çıkarmak için kanal çakışmasını ve bitişik kanal parazitini en aza indirecektir.

Bir kablosuz cihazın Wi-Fi üzerinden iletecek bir şeyi olduğunda, kanalın netleşmesini beklemesi gerekir. Kısaca bir seferde yalnızca bir cihaz başarıyla iletilir. Kanal planınız, istemci cihazlarının erişim noktalarına verimli bir şekilde ve performans düşüşü olmadan bağlanabilmesini sağlar


Radyo istasyonları gibi düşünün. Diğer radyo kanalları favori kanalınız ile karışıyor. Farklı şarkıları aynı anda duyuyorsunuz. Ortaya çıkan gürültü duymak istediğiniz müzik için dinleme verimlilini düşürür.


 

Wi-Fi Anketlerinin Yapılması

Wi-Fi araştırması, Wi-Fi sinyali ve spektrum verilerini yakalamak , erişim noktası montajını ve kablo erişilebilirliğini denetlemek için yapılan bir araştırmadır. Wi-Fi site anketleri; bir ağ kurulmadan önce tahmine dayalı kablosuz tasarımları test edebilir, değişikliklerin veya eklemelerin doğru şekilde kurulduğunu doğrulayabilir, kullanıcı ağları ve uygulamaları için hızlı, güvenilir olmaya devam etmesini sağlayabilir.

Wi-Fi tasarımının 'iki ölç, bir biç' bileşeni olan doğrulama, başarısız bir dağıtımı takip edecek maliyeti ve zaman alıcı tasarım süreçlerine karşı daha düşük maliyetli ve daha az risklidir. Unutmayın ki, kullanıcılar doğrulayana kadar hiç bir tasarım nihai ve dağıtıma hazır değildir. 

İşletmenizde hali hazırda kullandığınız Wi-Fi altyapısı analiz, sorun giderme veya yeni kurulacak Wi-Fi ( Wireless ) alt yapısı için; keşif, planlama, analiz, raporlama, ürün çözümleri için FOTECH'in Wi-Fi Test Cihazları Kategorisine bakabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için: Ağ (Network) Sistemleri kategorisine bakabilirsiniz.

Tüm Wi-Fi cihazları üzerinde yazılım ve donanım kontrolü bulunan ve her uygulamanıza yönelik teknik destek alabileceğiniz firmaları tercih ediniz.

Kaynak: https://www.ekahau.com/resources/demystifying-wi-fi/

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!