GİRİŞ YAP

MENÜ

0

MPO Konektörler En İyi Performans için Nasıl Test Edilir ?

MPO Konektörler En İyi Performans için Nasıl Test Edilir ?
MPO Konektörler En İyi Performans için Nasıl Test Edilir ?
12 Haziran 2020

Multifiber push-on (MPO) konektörler, yüksek hızlı ağ operatörleri, sahipleri ve kurulum şirketleri için birçok avantajı nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor. Müşterilere en hassas hizmetleri ve verileri sağlayan en hızlı bağlantıları bağlamak, yüksek hızlı bağlantıları sağlamak ve yedeklilik oluşturmak için kullanılırlar. Telekom firmaları merkezi ofislerini, veri merkezi (CORD'ler) olarak yeniden yapılandırıyor ve 12 veya 24 fiberden oluşan MPO kabloları kullanıyor.

Bununla birlikte, bağlantılardaki ana kayıp kaynağı konektörle ilgili olduğundan, MPO konektörlerinin düzgün bir şekilde test edilememesi ve bakımının yapılmaması tüm ağı riske sokar. Aslında, doğru doğrulama olmadan, CORD operatörleri sorun giderme için fişi kritik hatlara çekmek zorunda kalabilirler.

Peki, en yüksek MPO performansını nasıl sağlayabilirsiniz? Her şey test ile başlar. Bağlantınızın kalitesini sağlamak için üç temel teste daha yakından bakalım: polarite tipi doğrulama, süreklilik onayı ve konektör denetimi.

 

Polarite Testi

Polarite, liflerin kablonun içine yerleştirilme şeklini ifade eder. Kurulum sırasında, MPO konektörleri düzgün şekilde hizalanmalı ve eşleştirilmelidir; bu, göründüğü kadar basit değildir. MPO fiber dizi kabloları için doğru polariteyi sağlamak büyük bir konudur ve bu konektörler için mevcut çoklu polarite şemaları ve bağlantı ve kurulum sırasında polarite çevrimi nedeniyle karmaşık olabilir.

MPO kabloları ile farklı kablo yapılarına karşılık gelen üç farklı polarite tipi kullanılır. Bunları doğrulamak, türlerini doğrulamanıza yardımcı olur, sinyallerin doğru yolda ilerlemesini ve verici ve alıcı uç arasındaki bağlantıların sağlam olmasını sağlar.

 

Polariteyi test ederken, asıl amacınız doğru vericinin (TX) doğru alıcıya (RX) sinyal gönderdiğinden emin olmaktır. Verileri doğru bir şekilde göndermek ve almak için MPO konektörleri uygun şekilde hizalanmalı ve eşleştirilmelidir. Hatalı bağlantı, sinyal yanlış yönde gönderilebileceğinden sinyal iletimini engelleyecektir.

Teşhis edilmemiş polarite sorunları yatırım harcamalarını arttırır ve teknisyenler için çalışır. Teknisyenler, aslında beklenen polarite tipine sahip olmadıklarında, hatalı olduklarına inanarak pahalı MPO yama kablolarını gereksiz yere söküp değiştirebilirler. Kutuplanma sorunları açılmadan önce düzeltilmezse, kurulduktan sonra hangi kablo bağlantılarının polarite sorunları olduğunu saptamaya çalışmak sinir bozucu ve sıkıcı bir tahmin oyunu haline gelir.

 

Sürekliliği Test Etme

Bir bağlantının sürekliliğini onaylamak, kopukluk olmamasını ve ışığın bağlantının sonuna kadar düzgün bir şekilde hareket etmesini sağlar. Kurulum sırasında yapıldığında daha sonra potansiyel sorun giderme işlemlerinden tasarruf edebilecek hızlı bir doğrulama testidir.

 

Konektör Temizliğini Test Etme

Ağ sorunlarının% 80'inin kirli konektörlerden kaynaklandığı ve ağ arızasının 1 numaralı nedeninin kontamine konektörler olduğu düşünüldüğünde, muayene ve temizliğin kritik olduğunu söylemeye gerek yoktur.

Çok lifli itmeli konnektörlerde, inceleme ve temizleme özellikle önemlidir, çünkü her port potansiyel bir arıza noktasını temsil eder. Ek lifler daha fazla yüzey oluşturur, yani daha yüksek kirlenme ve bozulma riski vardır. Kötü konektörler önemli bir kayıp nedenidir ve tek bir kirli veya hasarlı konektörün 12 veya 24 fiberi etkileyebileceği MPO bağlantıları için etki her zamankinden daha fazladır.

 

MPO'lar Nasıl Temizlenir

Kontrol edin, temizleyin, yeniden inceleyin.

1. İnceleme

Her zaman önce konektörleri inceleyin. Zaten temizse bir konektörü temizlemenize gerek yoktur, çünkü temizlik kirletebilir. Bu özellikle son derece hassas MPO konektörleri için geçerlidir. Örneğin, bir MPO-24 için, temizlik sırasında birinci sıradaki kir potansiyel olarak ikinci sıraya geçebilir.

Kirli bir konektördeki kalıntı, çiftleştikten sonra mükemmel temiz bir konektöre geçeceğinden, her iki eşleşen konektörü de kontrol ettiğinizden emin olun.

 

2. Temizleyin

Konektör kirliyse, önce kuru yöntemi deneyin.

Kuru yöntem kiri temizlemezse, bir solvent kullanmayı içeren hibrit temizleme yöntemini deneyin.

3. Yeniden inceleyin

Islak temizleme araçlarını kullandıktan sonra konnektörünüzü daima kurutun ve konnektörü her zaman yeniden inceleyin.

 

Daha Kolay İnceleme için Yüksek Performanslı Araçlar Seçme

MPO'ların popülaritesi göz önüne alındığında, bu güçlü kablolardan tam olarak nasıl yararlanacağını bilmek önemlidir. Doğru test araçlarını seçmek ve kablolarınızın üç temel MPO testini (polarite, süreklilik ve denetim) geçtiğinden emin olmak, verimli bağlantıları açmak ve sürdürmek için çok önemlidir. Dahası, ağınızın gelecekteki kanıtı olduğunu ve sürekli artan bant genişliği talebini karşılayabileceğini garanti etmek için, konektörlerin iyi durumda olmasını sağlamak çok önemlidir.

Bugün piyasadaki araçlar ve çözümler her zamankinden daha iyi ve şunları yapmanızı sağlar:

• Adaptörü değiştirerek aynı aleti kullanarak tek ve çok lifli kabloları kontrol edin
• Gömme konektörlere ve yoğun panel ayarlarına kolayca erişmek için ince tasarımdan yararlanın
• Çok lifli kablolar için tüm fiberlerin otomatik analizini alın ve test yapılandırmanıza göre net bir geçiş veya hata sonucu elde edin

 

Bir Çözüm, Üç Temel MPO Testi

EXFO'nun ConnectorMax MPO Link Test Çözümü, MPO 12 ve MPO 24 tekli veya çok modlu kabloların yanı sıra APC veya UPC ve her türlü MPO fiber optik bağlantıların polaritesini, sürekliliğini ve konektör temizliğini doğrulamak için otomatik, hepsi bir arada bir çözümdür. erkek veya dişi konektörler.

ConnectorMax MPO Link Test Solution, kablonun bir ucundaki bir ışık kaynağını, diğer ucundaki analiz için bir fiber muayene probu ile eşleştirir - sektörde bir ilktir. Çözüm, operatörlerin ağları ilk kez test etmesine ve açmasına yardımcı olan hızlı ve kullanımı kolay bir çözüm sunmak için ConnectorMax Multifiber Kaynağını ConnectorMax Fiber Muayene Probu ile bir araya getiriyor; dağıtımları daha hızlı, daha verimli ve uygun maliyetli hale getiriyor.

Sonuçlar, teknisyenlerin bu testlerin üçünü de yerinde gerçekleştirmelerini ve görüntülemelerini kolaylaştıran, net geçiş / başarısızlık durumu ve raporlama işlevleri sağlayan mobil cihazlar için bir uygulama olan ConnectorMax Analiz Yazılımına yüklenir.

 

Tüm MPO Konnektörler üzerinde yazılım ve donanım kontrolü bulunan ve her uygulamanıza yönelik teknik destek alabileceğiniz firmaları tercih ediniz.


MPO Konnektörleri hakkında daha fazla bilgi için FOTECH’in MPO/MTP Fiber Kablolar kategorisine bakabilirsiniz. 

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!