GİRİŞ YAP

MENÜ

0

Test ve Ölçümün Önemi

Test ve Ölçümün Önemi
Test ve Ölçümün Önemi
07 Mart 2019

Fotech, test ve ölçüm konusunda çeşitli alanlarda global iş ortaklarıyla müşterilerine yüksek kaliteli çözümler sunmaktadır. Optimum maliyet ve zaman ile maksimum veriye ulaşılmayı sağlayan test ve ölçüm ürünleri, müşterilerin teknik ekiplerinin zamandan kazanmasına ve çok daha verimli çalışarak operasyonel maliyetlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Fotech’in çeşitli test ve ölçüm ürünleri, 6 ana grupta toplanmaktadır. Bunlar aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:

  • Fiber Optik / Bakır Test Cihazları
  • Kablosuz Ağ Test Cihazları
  • Transport ve Datakom Test Cihazları
  • Sanal Ağ Test Çözümleri
  • Fiber Ek Cihazları
  • Cihaz Kiralama Hizmetleri

Fiber Optik / Bakır Test Cihazları sayesinde veri, ses ve görüntü aktarımı sağlayan kabloların performans ölçümü yapılabilmektedir. Aynı zamanda, performans ölçümü yapılan kabloların geçti/kaldı (pass/fail) raporlamaları yapılabilmekte veya sertifikasyon ve doğrulama cihazlarıyla (Certifier, Verifier) kullanıma uygunluğunu gösteren belgelemeler de sağlanabilmektedir.

Kablosuz Ağ Test Cihazları, bir ağın yaşam döngüsünün her aşamasında ihtiyaç duyulan testleri adresleyen çözümlerdir. Bu çözümde, özellikle mobil operatörlerin mobil network’lerinin spesifikasyonlara uygun, optimum performans ile çalışmasını sağlayan test cihazları kullanılmaktadır. Kablosuz ağ test cihazları, artan kullanıcı sayısıyla beraber daha çok ihtiyaç duyulan işlevsellik, kapasite, birlikte çalışabilirlik, QoE (quality of experience) ve QoS (quality of service) özelliklerini sağlamaya yarayan analiz (örn. VoLTE analizi) ve canlı ağda sorun giderme (troubleshooting) gibi işlemleri yapmaya yaramaktadır.

Transport ve Datakom Test Cihazları ise, DSn/PDH ve SONET/SDH, Carrier Ethernet ve Çokluservis Birleşik Network’lerin (Multiservice Converged Networks) test edilmesinde kullanılmaktadır. Bu test cihazları sayesinde firmalar günlük iş süreçlerini basitleştirip hızlandırabilmekte, tüm yeni geliştirilmiş yüksek hızlı ağların talep edilen ve gelecekte edilecek olan hizmetlerini uygulamaya yetkin olduğunu ispat edebilmektedirler. Bu alanda kullanılan ürünlerin bazıları: Ethernet Test Cihazları, DSn/PDH ve Legacy SONET/SDH Test Cihazları, Fiber Channel Test Cihazları, IPTV Test Cihazları, vb.

Fotech, ayrıca, global iş ortağıyla birlikte müşterilerinin test ve ölçüm cihaz ihtiyaçlarını karşılamak üzere cihaz kiralama hizmetleri de sunmaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda en uygun çözümü tespit edip buna göre kiralama/satın alma/leasing gibi hizmetlere karar vermelerine yardımcı olmaktadır.

Fotech’in Test ve Ölçüm alanındaki iş ortakları arasında Fluke Networks, Exfo, Sumitomo Electric, Ideal Networks, Artiza Networks gibi markalar yer almaktadır. Ayrıca Electro Rent firması ile olan işbirliğimiz ile, müşterinin çeşitli ihtiaçlarına yönelik kiralama hizmetleri de sağlamaktayız.

Tüm Fiber Optik Test cihazları, üzerinde yazılım ve donanım kontrolü bulunan ve her uygulamanıza yönelik teknik destek alabileceğiniz firmaları tercih ediniz.

Fiber Optik Test Cihazları hakkında daha fazla bilgi için FOTECH’ in Fiber Optik Test ve Ölçüm Cihazları kategorisine bakabilirsiniz. 

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!