GİRİŞ YAP

MENÜ

0

Wi-Fi Saha Keşfi, Planlaması, Tasarım ve Analizi Nasıl Yapılır?

Wi-Fi Saha Keşfi, Planlaması, Tasarım ve Analizi Nasıl Yapılır?
Wi-Fi Saha Keşfi, Planlaması, Tasarım ve Analizi Nasıl Yapılır?
22 Eylül 2021

Günümüz teknolojik gelişmeleri sonucunda Wi-Fi ile haberleşen cihaz ve sistem sayısı her geçen gün artmaktadır. Özellikle otel, ofis ya da sosyal alanlarda doğru planlanmış kablosuz ağ yapısı, verimlilik açısından çok önemlidir.

Kablosuz ağ altyapısı planlarken veya olası ağ problemlerini tespit edebilmek için Ekahau Wi-Fi Saha Keşfi (Isı haritası ile) ve analiz çözümü ile kararlı ve doğru bir planlama yaparak, hatalı bir projelendirmenin meydana getireceği maliyetlerden kurtulursunuz.

Ekahau Pro’ da donanım ve yazılım birlikte olup kablosuz ağınızda; planlama, doğrulama, analiz etme ve sorun giderme çözümleri için kullanabilirsiniz.

Cihazı projelerinizde kullanmak üzere satın alabilir veya uzman ekibimiz tarafından sağlanan servis hizmetimiz ile gerekli planlama, analiz(ölçüm) çözümlerine sahip olabilirsiniz.

 

Kablosuz Ağ Profesyonelleri için Profesyonel Bir Araç

Sistem entegratörlerinden BT yöneticilerine kadar Ekahau ProTM, her boyuttaki Wi-Fi ağlarını tasarlamak, optimize etmek ve işletmek için kullanılır. MacOS veya Windows çalıştıran dizüstü bilgisayarlarda ve tabletlerde çalışan ultra hızlı, kullanımı kolay bir ara yüze sahip programdır.

Ekahau Pro, yüksek performans sağlayarak, kapasite, planlama ve analiz özelliklerini içerir. Tüm Wi-Fi erişim noktalarını, binlerce anteni ve 802.11ax (Wi-Fi 6) dahil olmak üzere eski ve güncel Wi-Fi standartlarını destekler. Heniz bir Wi-Fi ağı mevcut değilse, Ekahau Pro, kaç erişim noktasının (Access Point) gerekli olduğunu ve bunların hangi alanlara yerleştirilmesi gerektiğini otomatik olarak belirleyecektir ve Access Point yerleşimini yapacaktır. Ekahau Pro, optimum performans için ağ yapılandırmasını da önerecektir. Halihazırda mevcut Wi-Fi ağları için Ekahau Pro, hızlı ve kolay saha ölçümleri, kapsam ve kapasite analizi, ağ optimizasyonu ve sorun giderme sağlar.

Ekaha Pro en son Wi-Fi Standarlarını ve tüm Marka-Model Wi-Fi ekipmanlarını destekler.

Hızlı ve Doğru Ağ Tasarımlarını Oluşturma

Ultra hızlı ve doğru bir 3D yayma motoru kullanarak, gereksinimlerinize göre yüksek kapasiteli bir Wi-Fi ağını doğru bir şekilde tasarlayıp, çok katlı binalar, depolar, kongre merkezleri ve açık alanlar gibi karmaşık RF ortamlarının zahmetsiz tasarımlarını oluşturabilirsiniz. Ekahau Bulut entegrasyonu ile projeleri daha hızlı tamamlayarak ekip üyeleri ile proje dosyalarını paylaşabilir veya dünyanın her yerinde erişim imkanı ile ortak çalışmalar yapabilirsiniz.

3D Wi-Fi Planlayıcı

Belirtilen kapsama ve kapasite gereksinimlerine dayalı Wi-Fi ağ planı Ekahau Pro, saniyeler içinde, Wi-Fi ağının sahaya gitmeden önce nasıl performans göstereceğini (Isı haritasını) tahmin ederek, her erişim noktası için en uygun erişim noktası sayısını, en iyi konumları ve kanalları belirler. 3D Planlayıcı, ortak kanal parazitini en aza indirmeye yardımcı olmak için katlar arasındaki sinyal sızıntısını dikkate alır. 

Sorun Giderme ve Raporlama

 

     ● Yaygın sinyal girişim sorunlarını belirlemek için erişim noktası ve kalan yapılandırmalarını görüntüleyin

     ● Wi-Fi ağının performansını hızlı bir şekilde belirlemek için 17 ısı haritasından birini kullanarak toplanan verileri analiz edin.

     ● Tek bir tıklamayla tüm Wi-Fi projeniz için yorummlanması kolay raporlar veya tamamen özelleştirilmiş raporlar oluşturun.

 

 

 

 

Network Planlama

● Otomatik erişim noktası yerleştirme ve ağ optimizasyonu*

● AutoCAD kat planlarından otomatik duvar algılama

● Kapsam ve Kapasite simülasyonları

Saha Keşfi

● Pasif ve aktif wireless sinyal alan ( Isı Haritası) ölçümleri

● Verimlilik ( iPerf ) ölçümleri

● Spektrum Analiz ve Ölçümleri**

● GPS dış mekan ölçümleri

Sorun Giderme

● Gerçek Zamanlı Frekans Monitörü / Ölçüm Denetimi

● Ölçüm ve Analiz Yöntemleri

● Pasif Wi-Fi ölçümleri

● Aktif Wi-Fi testleri

● Spektrum Analizi**

● Kapsama sorunları, parazit sorunları, Wi-Fi ekipman arızaları, yanlış yapılandırmalar, dolaşım sorunları ve daha fazlası tespit edilebilmektedir.

● VoIP, Video, RTLS : Uygulama başına Wi-Fi sorunları

* Otomatik duvar algılama, CAD kat planı gerektirir.

** Spektrum Analizçrü ayrı olarak satılmakta ve teklif edilmektedir.

Analiz ve Raporlama

Yapılacak ölçüm ve analizler sonrasında aşağıdaki konularda yapılacak raporlamalar ile bilgi sahibi olabilirsiniz.

● Sinyal gücü, SNR

● İkincil ve üçüncül kapsama

● Gürültü / Girişim

●  Kanal girişim

● Veri hızı, üst üste bindirme

● Dolaşım, RTT, paket kaybı

● Ağ sağlığı analizi

● Kapasite analizi

● Spektrum kanalı gücü / kullanımı

● Erişim noktaları

İşletmenizde hali hazırda kullandığınız Wi-Fi altyapısı analiz, sorun giderme veya yeni kurulacak Wi-Fi ( Wireless ) alt yapısı için; keşif, planlama, analiz, raporlama, ürün çözümleri için FOTECH'in Wi-Fi Test Cihazları Kategorisine bakabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için: Ağ (Network) Sistemleri kategorisine bakabilirsiniz.

Tüm Wi-Fi cihazları üzerinde yazılım ve donanım kontrolü bulunan ve her uygulamanıza yönelik teknik destek alabileceğiniz firmaları tercih ediniz.

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!