GİRİŞ YAP

MENÜ

0

Zamanlama ve Senkronizasyon

Zamanlama ve Senkronizasyon
Zamanlama ve Senkronizasyon
12 Mart 2019

Günümüzün dijital ve bağlantılı dünyasında, zamanlama ve senkronizasyon da vazgeçilmez hale gelmiştir. Kesin, hassas ve doğru zaman; tüm veri merkezi, kablolu ve kablosuz iletişim, borsa, endüstriyel ağlar ve diğer güvenli iletişimler için oldukça kritiktir. Örneğin kablosuz ağlar; toplu ses, video ve mobil verinin hücreler arası iletişiminde en doğru zamanlama ve senkronizasyona ihtyiaç duyar. Aynı zamanda, günde milyar dolarlık işlem yapan finansal ağlar için de hassas zaman sistemi hayati önem taşır.

Teknolojik açıdan, yüksek hassasiyetli zamana sahip olmak kolay değildir, bu yüzden güvenilir bir kaynak bulmak çok önemli. Fotech’in, bu konuda uzman global şirketlerden Microsemi, Tekron ve Tallysman ile olan iş birliği, müşterilerinin aradığı doğru adres… Farklı iş ortaklarıyla farklı sektörler için uygun çözümler sağlayan Fotech, müşterilerinin aşağıdaki hassas zaman standartlarına uygun, senkronize iş yapmasına yardımcı oluyor:

• GPS tabanlı zamanlama IEEE 1588

• Precision Time Protocol (PTP)

• Network Time Protocol (NTP)

• Synchronous Ethernet (SyncE)

• Data-over-Cable Service Interface Specifications (DOCSIS)

Zaman senkronizasyonu aynı zamanda enerji sektöründe de oldukça büyük önem taşımaktadır. Uzun yıllardır, trafolarda olay sonrası analizler için 1 milisaniye (1 ms) doğruluğa sahip olacak şekilde tutarlı zaman damgalaması gerekli olmuştur. Smart Grid ve yenilenebilir enerjinin gelişiyle de geniş alan fazör izleme gibi gelişmiş trafo otomasyon uygulamaları için 1 mikrosaniye (1 µs) mertebesinde, daha doğru zaman damgalamasına ihtiyaç doğmuştur.

Fotech’in global senkronizasyon cihaz üreticileri iş ortakları sayesinde müşteriler bu üreticilerin gelişmiş zamanlama teknolojilerini, atomik saatlerini, diğer hizmet ve çözümlerini kullanarak, yukarıda listelediğimiz standartları destekleyen, daha güvenilir ağ ve sistemler kurabilmektedir.
 

Tüm Zamanlama ve Senkronizasyon üzerinde yazılım ve donanım kontrolü bulunan ve her uygulamanıza yönelik teknik destek alabileceğiniz firmaları tercih ediniz.


Zamanlama ve Senkronizasyon Cihazları hakkında daha fazla bilgi için FOTECH’in Zamanlama ve Senkronizasyon Sistemleri kategorisine bakabilirsiniz. 

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!