GİRİŞ YAP

MENÜ

0

İlk 500 Bilişim Şirketi

İlk 500 Bilişim Şirketi

İlk 500 Bilişim Şirketi

31 Ağustos 2020

BThaber Şirketler Grubu 26 yıldır ‘’Türkiye’nin Bilişim Sesi’’ olan BThaber, Türk Bilişim Sektörüne hizmet vermeyi, iş dünyasının teknolojiyi daha etkin, bilinçli ve verimli kullanması için bilgilendirme araçları geliştirip sunmayı ilke edinmiştir.

Buradan yol çıkarak, Türk bilişim sektörünün ciroları itibariyle en büyük 500 şirketini genel ve faaliyet gösterdikleri alt kategoriler itibariyle sıralayan, pazar hakkında öngörü ve özellikleri belirleyen detaylı bir çalışmayı her yıl kamuoyuna sunmaktadır.

Bu yıl 21. gerçekleştirilen BT sektörünün lider ve en anlamlı ürünlerinden biri olan ‘’Bilişim 500 – İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması’’ na ilişkin veriler, sektörün en önemli ve tek aynası olarak algılanmakta, bilişim şirketlerinin yanı sıra kamu ve özel sektör alımlarında bir referans olarak kullanılmaktadır.

Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıya ve işbirliği yaratmak isteyen şirketlere önemli rehberlik görevini yürüten araştırma verileri Türkiye bilişim sektörünün referansı niteliğindeki ilk ve tek yayındır.

Fotech olarak; 1989 yılından bu yana, uçtan uca çözüm sağladığımız, bilişim teknolojileri, telekomünikasyon altyapısı ve zayıf akım sistemleri alanında, Türkiye'nin sektöründe öncü sistem entegratörü ve distribütörü olduğunu, Türkiye’nin ve iş dünyasının her alandaki gelişiminde önemli katkıları olan bilişim teknolojilerini geliştiren ve çözüm sunan şirketlerin yer aldığı tek kapsamlı araştırma olan

“İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” 2019 verilerine göre de,

223. sıradan 72 basamak yükselerek 151. sırada yer alarak göstermiştir.

Değerlendirme yapılan diğer kategorilerde de yükselişimiz devam etmiştir.

Sistem Entegratörü ve İş Ortağı - Telekomünikasyon Alt Yapı Donanımı

4.sıra

Sistem Entegratörü ve İş Ortağı - Donanım

26.sıra

Kategori kapsamı:

Sunucu: Ağ yapısında, (thin client ve dumb terminal dahil) kendine bağlı bilgisayarların veri depolama ve iletişimini yönlendiren ve bu amaca uygun tasarlanmış ortaboy ve büyükboy bilgisayarlardır. Sunucular, üzerlerinde bulundurdukları uygulama yazılımlarını da uydu bilgisayarlar üzerinden kullanıcılara sunabilirler.
Veri yedekleme ve depolama donanımı: Veri yedekleme için kullanılan donanım ürünlerini içerir.
Ağ donanımı: Yerel alan ve uzak alan ağlarında kullanılan bridge, hub, router, switch vb. ürünleri, kablo ve kablolama ekipmanları ve yerel alan ve uzak alan ağlarında kullanılan telli, telsiz, optik ve başka iletim ortamlarını kılavuz olarak kullanan modem, erişim cihazları ve arabirim donanımlarını içerir.
Güvenlik Kamera donanımı: CCTV, IP kamera gibi donanımları içerir.
Bilgi Güvenliği donanımı: Ağ güvenliği donanımlarını içerir.
Görüntü ve ses sistemleri: Görüntü ve ses bilgisini kullanıcıya ulaştırmaya yönelik her türlü ekran ve akustik dönüştürücü ile kayıtlı veriyi okuyarak bunlara aktaran okuyucuları içerir. (Plazma ekranlar, DVD ve VCD oynatıcılar, LED veya flüoresan aydınlatmalı LCD, tümüyle LED veya OLED ve CRT ekranlar)
Telekomünikasyon alt yapı donanımı: Bir yerleşkenin dışında kalan telekomünikasyon ağlarının inşasında kullanılan her türlü aktif ve pasif alt yapı donanımını içerir.

Sistem Entegratörü ve İş Ortağı - Yazılım

83.sıra

Kategori kapsamı:

Güvenlik yazılımı: Ağların ve internet temelli bilgi işlemin güvenliğini sağlamaya ve sistemleri korumaya yönelik her türlü güvenlik ve şifreleme amaçlı yazılım ürünlerini, ayrıca biyometri yazılımlarını içerir.
Sanallaştırma: İşletim sistemleri, depolama donanımları ya da ağ kaynaklarından herhangi birinin aslını kurmak yerine sanal olarak kurmaya yarayan yazılımları içermektedir.

Sistem Entegratörü ve İş Ortağı - Hizmet

74.sıra

Kategori kapsamı:

Danışmanlık: Bilgi sistemlerinde yönetim, süreç, uygulama, planlama, strateji ve teknik danışmanlık hizmetlerini içerir.
Kurulum/Bakım/Destek hizmeti: Donanım ve yazılım konusunda verilen kurulum, bakım ve destek hizmetlerini içerir.

Sistem Entegratörü ve İş Ortağı

42.sıra

Her zaman başarımıza katkıda bulunan tüm stratejik ortaklarımıza, müşterilerimize ve en değerli kaynağımız olan çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

E-BÜLTEN

Güncel ürün ve kampanyalarımızdan haberiniz olsun!